Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Domowe pesto pietruszkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna alternatywa dla pesto ze sklepu- duża dawka witamin i ani grama konserwantów.

Domowe pesto pietruszkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowe pesto pietruszkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe pesto pietruszkowe
Pietruszkę opłukać i osuszyć. Oberwać listki i tylko listki wrzucić do rozdrabniacza. Dodać zielone oliwki, posiekane orzechy, oliwę z oliwek i zmiksować. Na koniec dodać parmezan i kawałek papryczki chilli. Dolać olej z pestek dyni. Doprawić do smaku. Ponownie miksować przez chwilę. Domowe pesto jest doskonałe do kanapek i makaronów. Smacznego.
Domowe pesto pietruszkowe
Do rozdrabniacza wrzucić listki pietruszki, orzechy i oliwki.
Domowe pesto pietruszkowe
Na koniec dodać parmezan i łyżkę oleju z pestek dyni.

Tagi:

dynia