Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pesto ze szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne, zdrowe, lekkie pesto ze szpinaku. Idealne do makaronów i potraw w stylu włoskim. Życzę smacznego :)

Pesto ze szpinaku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pesto ze szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Pesto ze szpinaku
Szpinak powinien być umyty, osuszony i pozbawiony łodyg. Czosnek obieramy. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Do blendera wkładamy szpinak, ser, orzechy włoskie i ząbki czosnku. Całość blenderujemy stopniowo dolewając oliwy z oliwek. Po zmiksowaniu pesto doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i sokiem z cytryny. Pesto podajemy z makaronem czy grzankami. Życzę smacznego :)
Pesto ze szpinaku
Do blendera wkładamy szpinak, ser, orzechy włoskie i ząbki czosnku.

Tagi:

sery szpinak ser