Sposób przygotowania:
Ciasto bananowa pianka z białą czekoladą
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, wmiksować stopniowo cukier. Następnie dodać żółtka. Zmniejszyć obroty miksera i wsypać mąki z proszkiem do pieczenia. Wlać kilka kropel barwnika. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180*C na 15-20min.
Pianka Bananowa: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzątku i zimną wmiksować do pianki. Banany pokroić na kawałki o rożnym kształcie i delikatnie wymieszać z pianką.
Krem z dodatkiem białej czekolady: Czekoladę połamać, wsypać do śmietanki i podgrzać na małym ogniu do rozpuszczenia, nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzić i włożyć do lodówki na ok 1h.
Galaretkę rozpuścić we wrzątku , wystudzić. Połączyć śmietankę z galaretką i na chwilę włożyć do lodówki.
Wykonanie. Na biszkopt wyłożyć piankę, następnie okrągłe ciasteczka układać tak, by nachodziły na siebie , na to krem z dodatkiem białej czekolady i udekorować polewą wedle uznania.
Pianka Bananowa: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając. Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzątku i zimną wmiksować do pianki. Banany pokroić na kawałki o rożnym kształcie i delikatnie wymieszać z pianką.
Krem z dodatkiem białej czekolady: Czekoladę połamać, wsypać do śmietanki i podgrzać na małym ogniu do rozpuszczenia, nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzić i włożyć do lodówki na ok 1h.
Galaretkę rozpuścić we wrzątku , wystudzić. Połączyć śmietankę z galaretką i na chwilę włożyć do lodówki.
Wykonanie. Na biszkopt wyłożyć piankę, następnie okrągłe ciasteczka układać tak, by nachodziły na siebie , na to krem z dodatkiem białej czekolady i udekorować polewą wedle uznania.