Sposób przygotowania:
Owocowa Szklanka z musli
Galaretka: Wodę z sokiem zagotować. Żelatynę rozmieszać w zimnej wodzie. Wrzący sok zdjąć z palnika i wlać żelatynę. Bardzo dokładnie rozmieszać i ostudzić. Przestudzony sok równo rozlać do wysokich szklanek (u mnie 12sztuk). Po całkowitym wystudzeniu trzymać w lodówce do stężenia.
Pianka z borówek: Borówki zmiksować robotem kuchennym. Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier. Następnie po łyżyce wmiksować krem z borówek.Krem bananowy: Banana zetrzeć na tarce. Masło zmiksować na puszek. Dodać żółtko i po łyżce mus bananowy. Dokładnie zmiksować .
Jogurt: Jogurt wymieszać z borówkami i musli. Ciastka przekroić na pół. Jabłko pokroić w półplasterki. Na galaretkę wyłożyć krem bananowy. Następnie piankę z borówek, jogurt , posypać musli, ułożyć ciastko, na to jabłko i przykryć znów borówkową pianką.
Pianka z borówek: Borówki zmiksować robotem kuchennym. Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier. Następnie po łyżyce wmiksować krem z borówek.Krem bananowy: Banana zetrzeć na tarce. Masło zmiksować na puszek. Dodać żółtko i po łyżce mus bananowy. Dokładnie zmiksować .
Jogurt: Jogurt wymieszać z borówkami i musli. Ciastka przekroić na pół. Jabłko pokroić w półplasterki. Na galaretkę wyłożyć krem bananowy. Następnie piankę z borówek, jogurt , posypać musli, ułożyć ciastko, na to jabłko i przykryć znów borówkową pianką.