Sposób przygotowania:
Pianka z mleka skondensowanego i z galaretek
Każdą z galaretek przesypać do osobnego naczynia i zalać 1 szklanką - 250ml gorącej, wrzącej wody. Rozmieszać galaretki zalane wodą. Odstawić zalane galaretki do ostygnięcia. Uprzednio dobrze schłodzone w lodówce słodzone mleko skondensowane przelać do misy miksera i miksować je, by się spieniło, nabrało bardziej płynnej, piankowatej konsystencji. Zmiksowane mleko podzielić na trzy części. Gdy galaretki będą już chłodniejsze, ale nie zaczną jeszcze tężeć dolać do każdej z galaretek po jednej części zmiksowanego mleka skondensowanego. Każdą galaretkę z dolanym mlekiem zmiksować, by galaretka i mleko się połączyły. Do niedużej tortownicy nalewać na zmianę po kilka łyżek każdej z galaretek zmiksowanej ze skondensowanym mlekiem na zmianę mieszając trzy różne kolory, postępować tak do wyczerpania galaretkowo - mlecznych mieszanek. Tortownicę z przelanymi mlecznymi galaretkami odstawić do lodówki do stężenia. Pianka szybko tężeje, dość szybko jest gotowa do spożycia, tym sposobem powstaje lekki i fantazyjny deser.
marietta