Sposób przygotowania:
Pianka wiśniowa 4
Odmrażamy wiśnie, zlewamy sok do garnuszka. Na soku rozpuścimy galaretkę - powinno go być pół szklanki. Braki uzupełniamy wodą. Wsypujemy do soku galaretkę i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie siekamy biała czekoladę. Wysypujemy dno 1 łyżką kokosu, by pianka nie przywarła do dna. Garnek z sokiem z galaretką wstawiamy na ogień i podgrzewamy powoli mieszając do chwili, aż galaretka całkowicie się rozpuści. Odstawiamy ją do ostudzenia. Ubijamy mleko skondensowane na sztywna pianę, dodajemy tężejącą galaretkę nie przerywając ubijania. Gdy składniki się połączą dodajemy wiśnie i czekoladę - mieszamy. Wykładamy masę do foremki, dekorujemy górę żelkami i wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Wyjmujemy piankę z foremki okrawając brzegi nożem. Osypujemy brzegi wiórkami , dekorujemy górę listkami mięty.
edytaha
2milutka
jaNina
cris
marietta