Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pianki z galaretką agrestową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Delikatne pianki z granulowanego mleka w proszku i galaretki agrestowej. Takie pianki smakują nie tylko najmłodszym:)

Pianki z galaretką agrestową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pianki z galaretką agrestową

 

  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 1,5 szklanki granulowanego mleka w proszku
  • 1 galaretka agrestowa
  • 3/4 szklanki gorącej wody

Sposób przygotowania:

Pianki z galaretką agrestową
Galaretkę wsypać do garnuszka, zalać gorącą wodą i rozpuścić ją. Mleko proszku przesypać do miski.Dodać do niego szklankę cukru pudru i dokładnie wymieszać. Do sypkich składników wlać bardzo ciepłą (ale nie gorącą) galaretkę. Wszystko miksować mikserem na najwyższych obrotach przez kilka minut. Płaską foremkę wyłożyć folią spożywczą. Wlać do niej przygotowaną masę i odłożyć na ok. 30 minut do lodówki, żeby masa stężała. Jak masa zrobi się sztywna, wyłożyć ją na stół oprószony cukrem pudrem. Za pomocą noża maczanego w ciepłej wodzie pokroić ją na kwadraty. Każdy kawałek pianki obtoczyć w cukrze pudrze i ułożyć na talerzu.
Pianki z galaretką agrestową
Gotowa masa przelana do wyłożonej folią foremki.

Tagi:

agrest owoce