Sposób przygotowania:
Ciasto z mlecznej pianki z galaretka i
Białka oddzielic od żółtek i ubic na sztywną pianę. Dodać cukier nadal miksując. Dodac żółtka i razem utrzeć. Dodać przesitowaną mąke z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Przeciąć na pół. Przygotowac galaretki. Każda osobno, a jedną w połowie podanej ilości wody. Przygotowac zelatynę. Wszystko ostudzić. Mleko i cukier puder podzielic na dwie części. Pierwszą ubić na mleczna pianka, pod koniec dodać tężejacą galaretkę- ta przygotowaną z połowy podanej wody. mleczna pianka wylac na biszkopta, wstawic do lodówki na kilka minut, następnie zalać galaretką. Wstawic do lodówki do stężenia. Druga cześc mleka i cukru pudru ubic na mleczna pianka pod koniec dodająć zelatynę. Wylac na galaretkę. Przyłozyc biszkoptem i posypać płatakmi migdałowymi.