Sposób przygotowania:
Piankowa pokusa
Przygotować niezbędne składniki na deser. Wszystkie galaretki rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniach, używając jednak mniej wody niż podane jest na opakowaniu każdą rozpuścić w szklance wody. W kąpieli wodnej ostudzić galaretki. Herbatniki poukładać na dnie okrągłej tortownicy posmarowanej wcześniej tłuszczem. Mleko zagęszczone przelać do trzech szklanek, dzieląc je na 3 równe części. Gdy galaretki w lodówce zaczną tężeć, wówczas każda osobno wlewać do miski i miksować galaretkę, wlewając do niej porcję mleka, tak postępować z kolejnymi dwoma galaretkami i dwoma porcjami mleka. Każdą porcję wylewać kolejno na herbatniki i równomiernie rozsmarowywać. Następnie wstawić blaszkę do lodówki w celu stężenia deseru. Gdy deser stężeje wówczas rozpuścić galaretką pomarańczową rozpuszczoną według przepisu podanego na opakowaniu, ostudzić galaretkę i wylać ją na deser, na wierzchu poukładać owoce opłukane wcześniej.