Sposób przygotowania:
Piankowe mleczna pianka z polewą
Upieczony biszkopt wyrównać ,ściąć do grubości ok.2 cm.Następnie posmarować go dżemem malinowym i odstawić.
Każdą galaretkę namoczyć oddzielnie w zimnej wodzie ,a następnie każdą oddzielnie rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia.
3 białka ubić z 1 łyżeczkę cukru pudru na bardzo sztywną pianę i dodać do nich tężejącą galaretkę ananasową i dobrze zmieszać.Powstałą masę wylać na biszkopt z dżemem malinowym.Wyrównać bardzo dokładnie.
Następne 3 białka również ubić i połączyć z galaretką cytrynową i również wylać tym razem na piankę ananasową.Podobnie postąpić z 3 porcją białka i galaretki.Powierzchnię wyrównać bardzo dokładnie.Wstawić całość do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Polewa kakaowa:Maso roztopić w garnuszku z cukrem i śmietaną.Podgrzewać ,mieszając na małym ogniu.Gdy masa się zagotuje,zdjąć z ognia i energicznie mieszając dosypywać kakao.Ucierać ,aż zgęstnieje i się oziębi.Taką polewą polać zimne ciasto,a z roztopionej w wodnej kąpieli białej czekolady robić delikatne wzorki na ciemnej polewie.I nie czekając aby zastygły robić imitacje fal na cieście
Każdą galaretkę namoczyć oddzielnie w zimnej wodzie ,a następnie każdą oddzielnie rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia.
3 białka ubić z 1 łyżeczkę cukru pudru na bardzo sztywną pianę i dodać do nich tężejącą galaretkę ananasową i dobrze zmieszać.Powstałą masę wylać na biszkopt z dżemem malinowym.Wyrównać bardzo dokładnie.
Następne 3 białka również ubić i połączyć z galaretką cytrynową i również wylać tym razem na piankę ananasową.Podobnie postąpić z 3 porcją białka i galaretki.Powierzchnię wyrównać bardzo dokładnie.Wstawić całość do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Polewa kakaowa:Maso roztopić w garnuszku z cukrem i śmietaną.Podgrzewać ,mieszając na małym ogniu.Gdy masa się zagotuje,zdjąć z ognia i energicznie mieszając dosypywać kakao.Ucierać ,aż zgęstnieje i się oziębi.Taką polewą polać zimne ciasto,a z roztopionej w wodnej kąpieli białej czekolady robić delikatne wzorki na ciemnej polewie.I nie czekając aby zastygły robić imitacje fal na cieście