Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane
Pieczarki dokładnie umyć,odciąć trzonki (ogonki).Kapelusze grzybów leciutko wydrążyć.Ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową.Oprószyć solą i pieprzem. Przygotować farsz: Cebulę i ogonki pieczarek pokroić w drobną kosteczkę.Na rozgrzanym oleju podsmażyć najpierw cebulę,zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażyć ogonki pieczarek,doprawiając solą i pieprzem.Podsmażyć na złoty kolor.Wymieszać w miseczce razem z cebulą,dodać posiekaną natkę pietruszki(ja daję około 1/2 pęczka),jajko,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wymieszać.Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Farsz nakładać na kapelusze pieczarek,posypać żółtym serem,na wierzchu każdej pieczarki położyć niewielki kawałek masła.Zapiekać w nagrzanym piekarniku około 15-20minut.Jeżeli chcemy podać pieczarki z grilla pieczemy o połowę krócej,zawijamy każdą pieczarkę osobno w folię aluminiową i podgrzewamy na grillu.
Hipa73
Śliweczka
Śliweczka
Witaj Hipa 73.Bardzo się cieszę,że spodobał Ci się mój przepis.Spróbuj koniecznie,są pyszne.Serwuję je na każdych przyjęciach i jeszcze nie zdarzyło się,żeby komuś nie smakowały.Uwielbiam je nawet na zimno,ale smaczniejsze są ciepłe.
dusia30
eli_555