Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pieczarki faszerowane do mięs :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Prosty dodatek do smażonych mięs

Pieczarki faszerowane do mięs :

Składniki:

Pieczarki faszerowane do mięs :

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane do mięs :
Z pieczarek wykręcić ogonki i wraz z 1 całą pieczarką bardzo drobno usiekać . Usmażyć na 1 łyżce oliwy. Posolić , popieprzyć , dodać 1/3 roztrzepanego jajka i 1 łyżkę bułki tartej i koperek .Pozostałe kapelusze pieczarek obsmażyć na rumiano z obu stron . Zdjąć z patelni. Farsz podzielić na 6 porcji . Na każdy kapelusz położyć porcję farszu . pieczarki panierować w pozostałym jajku i bułce tartej . Usmażyć na rumiano .