migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pieczarki faszerowane kaszanką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Jakiś czas temu robiłam paczuszki z kaszanka. Zostało mi nieco farszu więc nadziałam dwie pieczarki. Takie połączenie okazało się pyszne. dlatego też postanowiłam przygotować większą porcję. Moim domownikom bardzo smakują.

Pieczarki faszerowane kaszanką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki faszerowane kaszanką

 

  • 15 dużych pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 400 g kaszanki
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane kaszanką
Pieczarki umyć i dokładnie osuszyć. Następnie z pieczarek usunąć ogonki i pokroić je w drobną kostkę. Kapelusze oprószyć solą z pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone ogonki i chwilę smażyć aby zmiękły. Kaszankę obrać z flaka i pokroić w plasterki. Dodać na patelnię, smażyć aż kaszanka się rozpadnie. Farszem napełnić kapelusze pieczarek. Tak przygotowane pieczarki można zapiekać w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez ok 20 minut lub też ugrillować na grillu. 
Pieczarki faszerowane kaszanką
Etap 1 Pieczarki umyć i dokładnie osuszyć. Następnie z pieczarek usunąć ogonki i pokroić je w drobną kostkę. Kapelusze oprószyć solą z pieprzem.
Pieczarki faszerowane kaszanką
Etap 2 Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone ogonki i chwilę smażyć aby zmiękły.
Pieczarki faszerowane kaszanką
Etap 3 Kaszankę obrać z flaka i pokroić w plasterki. Dodać na patelnię, smażyć aż kaszanka się rozpadnie.
Pieczarki faszerowane kaszanką
Etap 4 Farszem napełnić kapelusze pieczarek.