Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczarki faszerowane nadają się idealnie na kolację na ciepło.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym.. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym..

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym..
Pieczarki obrać, umyć, osuszyć. Odciąć nóżki. Cebulę obrać, umyć, osuszyć, razem z nóżkami pieczarek podsmażyć na rozgrzanym oleju. Mięso umyć, osuszyć, zmielić w maszynce razem z czosnkiem. Dodać do niego cebulę podsmażoną z pieczarkami. Ser utrzeć, 3/4 sera dodać do mięsa, wyrobić jednolitą masę. Doprawić kucharkiem i pieprzem. Powstałą masą wypełnić kapelusze pieczarek, posypać resztą sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 1/2 godziny. Przed podaniem polać ketchupem.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym..
Pieczarki obrać i odciąć nóżki, nóżki posiekać.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym..
Cebulkę podsmażyć z posiekanymi nóżkami pieczarek.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym..
Z mięsa mielonego, cebuli i pieczarek oraz części sera wyrobić jednolitą masę.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym..
Farszem wypełnić pieczarki i piec w gorącym piekarniku przez pół godziny.