Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane w ciście piwnym
Pieczarkom ukręcić ogonki i oczyścić kapelusze. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać dodać do drobno startego żółtego serka i wymieszać. Farszem napełniać pieczarki i lekko docisnąć farsz tak aby nie uszkodzić kapelusza. Jajka wbić do miski dodać obie mąki , szczyptę soli oraz piwo wymieszać na gładki jednolite ciasto. Faszerowane pieczarki moczyć w ciście z obu stron i smażyć na głębokim rozgrzanym tłuszczu około 5 minut na złoty kolor.
![Pieczarki faszerowane w ciście piwnym Pieczarki faszerowane w ciście piwnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-w-ciscie-piwnym-219582.jpg)
![Pieczarki faszerowane w ciście piwnym Pieczarki faszerowane w ciście piwnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-w-ciscie-piwnym-219583.jpg)
![Pieczarki faszerowane w ciście piwnym Pieczarki faszerowane w ciście piwnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-w-ciscie-piwnym-219584.jpg)
![Pieczarki faszerowane w ciście piwnym Pieczarki faszerowane w ciście piwnym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-w-ciscie-piwnym-219585.jpg)
marietta