paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pieczarki faszerowane w ciście piwnym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczarki faszerowane serkiem i natka smażone w cieście piwnym

Pieczarki faszerowane w ciście piwnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki faszerowane w ciście piwnym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane w ciście piwnym
Pieczarkom ukręcić ogonki i oczyścić kapelusze. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać dodać do drobno startego żółtego serka i wymieszać. Farszem napełniać pieczarki i lekko docisnąć farsz tak aby nie uszkodzić kapelusza. Jajka wbić do miski dodać obie mąki , szczyptę soli oraz piwo wymieszać na gładki jednolite ciasto. Faszerowane pieczarki moczyć w ciście z obu stron i smażyć na głębokim rozgrzanym tłuszczu około 5 minut na złoty kolor.
Pieczarki faszerowane w ciście piwnym
Pieczarkom ukręcić ogonki i oczyścić kapelusze. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać dodać do drobno startego żółtego serka i wymieszać.
Pieczarki faszerowane w ciście piwnym
Farszem napełniać pieczarki i lekko docisnąć farsz tak aby nie uszkodzić kapelusza.
Pieczarki faszerowane w ciście piwnym
Jajka wbić do miski dodać obie mąki , szczyptę soli oraz piwo wymieszać na gładki jednolite ciasto.
Pieczarki faszerowane w ciście piwnym
Faszerowane pieczarki moczyć w ciście z obu stron i smażyć na głębokim rozgrzanym tłuszczu około 5 minut na złoty kolor.