lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Pieczarki faszerowane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pieczarki z mięsem mielonym i camembertem

Pieczarki faszerowane mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem
Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do miski z mięsem. Pieczarki obieramy i odrywamy ogonki. Większość ogonków również siekamy i dodajemy do mięsa razem z jajkiem, posiekaną bazylią i garam masala, siemię lniane, sól i pieprz. Wszystko to dobrze wyrabiamy na jednolitą masę. Camembert kroimy na tyle części ile mamy kapeluszy pieczarek i układamy go w nich, następnie przykrywamy go farszem mięsnym. Na patelni rozgrzewamy oliwę i łyżkę masła. Kapelusze z mięsem obtaczamy w bułce tartej od strony mięsa i układamy na patelni od strony pieczarki. Smażymy na średnim ogniu 3 minuty i przekręcamy na drugą stronę. Smażymy do zrumienienia mięsa.
Pieczarki faszerowane mięsem
Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do miski z mięsem
Pieczarki faszerowane mięsem
Camembert kroimy na tyle części ile mamy kapeluszy pieczarek i układamy go w nich
Pieczarki faszerowane mięsem
camembert przykrywamy go farszem mięsnym.