Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane papryką i serem
Pieczarki oczyszczamy, obieramy ze skórki. Odcinamy ogonki i kroimy je w drobną kostkę. Kapelusze wrzucamy do wrzącej osolonej wody na 1 minutę, następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Ogonki podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i smażymy kilka minut. Przyprawiamy. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy połowę startego sera. Mieszamy i faszerujemy kapelusze pieczarek. Posypujemy resztą sera.
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Ogonki podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i smażymy kilka minut. Przyprawiamy. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy połowę startego sera. Mieszamy i faszerujemy kapelusze pieczarek. Posypujemy resztą sera.
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.