Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Pieczarki faszerowane papryką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie pieczarki faszerowane papryką i serem świetnie sprawdzą się jako przekąska podczas różnego rodzaju imprez.

Pieczarki faszerowane papryką i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki faszerowane papryką i serem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane papryką i serem
Pieczarki oczyszczamy, obieramy ze skórki. Odcinamy ogonki i kroimy je w drobną kostkę. Kapelusze wrzucamy do wrzącej osolonej wody na 1 minutę, następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

Ogonki podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i smażymy kilka minut. Przyprawiamy. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy połowę startego sera. Mieszamy i faszerujemy kapelusze pieczarek. Posypujemy resztą sera.

Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Pieczarki faszerowane papryką i serem
Odcinamy ogonki i kroimy je w drobną kostkę.
Pieczarki faszerowane papryką i serem
Kapelusze wrzucamy do wrzącej osolonej wody na 1 minutę, następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Pieczarki faszerowane papryką i serem
Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy połowę startego sera.
Pieczarki faszerowane papryką i serem
Mieszamy i faszerujemy kapelusze pieczarek.