Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane otulone boczkiem
Cukinię umyć, odkroić końcówki i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić i odłożyć na sito aby sok ociekał.
Z pieczarek usunąć ogonki. Wnętrze pieczarek oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Pieczarki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ogonki pieczarek pokroić w drobną kostkę. Również w drobną kostkę pokroić cebulę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Zeszklić cebulę, następnie dodać pokrojone ogonki pieczarek. Smażyć aż zmiękną i odparują wodę. Przestudzić.
Do mięsa mielonego dodać przesmażone ogonki z cebulą. Cukinię odcisnąć dobrze z soku i także dodać do mięsa. Wszystko dokładnie wyrobić. Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Mięsną masą wypełnić pieczarki. Każda pieczarkę owinąć plastrem boczku. Blaszkę z pieczarkami wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25-20 minut aż pieczarki zmiękną.
Z pieczarek usunąć ogonki. Wnętrze pieczarek oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Pieczarki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ogonki pieczarek pokroić w drobną kostkę. Również w drobną kostkę pokroić cebulę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Zeszklić cebulę, następnie dodać pokrojone ogonki pieczarek. Smażyć aż zmiękną i odparują wodę. Przestudzić.
Do mięsa mielonego dodać przesmażone ogonki z cebulą. Cukinię odcisnąć dobrze z soku i także dodać do mięsa. Wszystko dokładnie wyrobić. Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Mięsną masą wypełnić pieczarki. Każda pieczarkę owinąć plastrem boczku. Blaszkę z pieczarkami wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25-20 minut aż pieczarki zmiękną.
SylaUla
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki