marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pieczarki nadziewane groszkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczarki oczyścić,odkroić ogonki,a olej na patelni rozgrzać i kłaść kapelusze pieczarek,lekko obsmażając.Nadziać groszkiem,serem i opiekać.

Pieczarki nadziewane groszkiem.

Składniki:

Pieczarki nadziewane groszkiem.

 

  • 12 dużych pieczarek,
  • groszek mrożony lub z puszki,
  • ser żółty tarty.
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • ketchup.

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane groszkiem.
Pieczarki oczyścić,odkroić ogonki,a kapelusze pieczarkowe kłaść na rozgrzany olej i obsmażyć lekko,posolić.Następnie wyjąć,osączyć z oleju i nadziewać groszkiem zielonym,posypać
tartym serem i opiekać z 5-10 min.Po wyjęciu z piekarnika nałoż-
-yć na talerz i polewać pikantnym lub łagodnym ketchupem.