Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 901]

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
  • KALORIE: 290
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane pieczarki są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Idealnie nadadzą się na obiad lub jako samodzielna przekąska, np. z ulubionym sosem.

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Składniki:

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

 

  • 500g pieczarek (czym większe - tym lepsze)

Farsz:

  • 250-300g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 cebula (mała)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • sól, pieprz

Panierka:

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Mięso mielone należy połączyć z uprzednio posiekanym czosnkiem, cebulą oraz pozostałymi składnikami.

Z obranych, umytych i dokładnie osuszonych pieczarek odciąć nóżki.

Każdy kapelusz wypełnić farszem i kolejno obtoczyć w mące, rozbełtanym jajku oraz w bułce tartej.

Zapanierowane pieczarki smażyć z każdej strony na porządnie rozgrzanym oleju.

Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.