Sposób przygotowania:
Grillowane pieczarki nadziewane wołowinąEtap 1:
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, razem zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojony w kostkę fenkuł i jeszcze chwilę smażyć.
Następnie wrzucić mielone mięso wołowe i wszystko razem podsmażyć przez ok. 10 minut.
Etap 2:
Dodać koncentrat pomidorowy, tymianek, paprykę wędzoną, sól, pieprz oraz skórkę z cytryny, a pod koniec smażenia kukurydzę. Wystudzić.
Etap 3:
Kapelusze pieczarek oczyścić i usunąć pozostałe nóżki grzybów. Napełnić przygotowanym farszem. Lekko docisnąć nadzienie.
Etap 4:
Grillować na rozgrzanych i natłuszczonych płytach z obu stron przez kilkanaście minut.
Na każdy kapelusz nakładać starty ser, krążki papryczki oraz posypać szczypiorkiem. Podawać na ciepło.
SylaUla