Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane cukinią i paprykąKrok 1
Pieczarki myjemy,wyjmujemy środki i troszkę jeszcze powiększamy otworek( ogonki drobno kroimy ).
Krok 2
Cukinię obieramy ze skorki i ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na rozgrzaną patelnię.
Krok 3
Paprykę czerwoną i białą kroimy w kosteczkę, dodajemy do cukinii i smażymy na odrobinie oleju.
Krok 4
Kiedy nam warzywa puszczą sok dodajemy pokrojone ogonki i środki z pieczarek, całość dusimy i podsmażamy doprawiając solą i pieprzem. Chłodny farsz odciskamy z soku który nam powstał i nakładamy łyżką farsz do pieczarek.
Krok 5
Formę prostokątną wykładamy folią aluminiową i wkładamy nasze nafaszerowane pieczarki. Wstawiamy do pieca i pieczemy w 200 stopniach 20 minut, wyjmujemy i posypujemy serem. Wkładamy na chwile z powrotem do pieca aby ser nam się rozpuścił.