Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pieczarki panierowane 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przyrządzone w ten sposób pieczarki sprawdzą się jako dodatek do drugiego dania czy też jako przystawka na imprezie

Pieczarki panierowane 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki panierowane 2

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki panierowane 2
Przyrządzone w ten sposób pieczarki mogą posłużyć jako dodatek do drugiego dania czy też sprawdzić się jako przystawka na imprezie. Najlepiej wybrać mniejsze sztuki. Pieczarki oczyszczamy z zabrudzeń, delikatnie obieramy im nóżki. Przygotowujemy jajko, które lekko solimy. Pieczarki maczamy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i delikatnie wkładamy pieczarki. Smażymy je na głębokim tłuszczu chwilkę na złoty kolor z każdej strony. Przekładamy je na papierowe ręczniki, aby ociekły z tłuszczu.
Pieczarki panierowane 2
Pieczarki oczyszczamy z zabrudzeń, delikatnie obieramy im nóżki.
Pieczarki panierowane 2
Pieczarki maczamy w rozbełtanym jajku i bułce.
Pieczarki panierowane 2
Smażymy je na głębokim tłuszczu chwilkę na złoty kolor z każdej strony.
Pieczarki panierowane 2
Przekładamy je na papierowe ręczniki, aby ociekły z tłuszczu.