Pieczarki z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubie dania z grzybów dlatego przygotowuje ją dla mojej rodziny.

Pieczarki z cebulą

Składniki:

Pieczarki z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z cebulą
Pieczarki obieramy. Kroimy na plasterki. Cebule obieramy kroimy w grubszą kostkę. Dodajemy 2 łyżki masła. Wrzucamy pieczarki. Smażymy nie dodajemy masła ponieważ pieczarki puszczą wodę. Smażymy około 15 minut. Po 15 minutach dodajemy cebulę smażymy kolejne 10 minut. Posypujemy delikatem solą i niewielką ilościa pieprzu nie dajemy zbyt dużo ponieważ grzyby będą gorzkie. Tak przygotowaną potrawę możemy jeść z chlebem bądź ugotowanym ryżem.