Sposób przygotowania:
Pieczarki z mozzarellą w mięsnej skorupce
Pieczarki obrać, umyć, osuszyć. Mozzarellę odsączyć z zalewy, każdą pokroić na 5 plastrów.
Do mięsa mielonego wbić jajko, wsypać bułę tartą i przyprawy. Dodać posiekaną drobno cebulę i natkę pietruszki. Wyrobić rękoma masę mięsną.
Na każdą pieczarkę od strony korzonka kłaść plaster mozzarelli lekko dociskając ser.
Każdą dokładnie obkleić mięsem, obtaczać w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej w takiej ilości by do połowy zakrywał mięsne kulki, smażyć na rumiano z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Do mięsa mielonego wbić jajko, wsypać bułę tartą i przyprawy. Dodać posiekaną drobno cebulę i natkę pietruszki. Wyrobić rękoma masę mięsną.
Na każdą pieczarkę od strony korzonka kłaść plaster mozzarelli lekko dociskając ser.
Każdą dokładnie obkleić mięsem, obtaczać w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej w takiej ilości by do połowy zakrywał mięsne kulki, smażyć na rumiano z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
basiamig
niezły kąsek
basiamig napisał(a):