katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Pieczarki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Smażone malutkie pieczarki z mięsnym farszem. Podane na stół wszystkim bardzo smakowały nawet tym którzy podobno pieczarek nie lubią.

Pieczarki z mięsem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarki z mięsem

 

  • łopatka mielona ok 15 dag
  • pieczarki małe ok 30 dag
  • cebula posiekana 1 łyżka
  • natka pietruszki posiekana ok 1 łyżka z czubkiem
  • żółty ser starty 3 łyżki
  • jajko 2 szt
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Pieczarki z mięsem
Cebulę i pietruszkę drobno kroimy i dodajemy do mięsa mielonego.dodajemy też łyżkę tartej bułki. Skrapiamy wodą i doprawiamy do smaku.

Pieczarki myjemy jeśli trzeba obieramy i wyłamujemy nóżki. 

Każdą pieczarkę od środka oprószamy trochę serem i nakładamy mięsny farsz.

Przygotowane pieczarki panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.

Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.  
Pieczarki z mięsem
Pieczarki pokazane od strony wewnętrznej.

Tagi:

pieczarki