dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zapiekane pieczarki z szynką i fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pieczarki faszerowane serem fetą, szynką i cebulką. Fajna przekąska dla wielbicieli pieczarek i sera.

Zapiekane pieczarki z szynką i fetą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekane pieczarki z szynką i fetą

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane pieczarki z szynką i fetą
Pieczarki płuczemy i osuszamy. Nóżki wyjmujemy i siekamy. Wnętrze pieczarek posypujemy świeżą zmielonym pieprzem. Cebulę siekamy i szklimy na oliwę. Dodajemy pokrojone nóżki i szynkę. Całość chwilę smażmy. Następnie zdejmujemy z ognia. Studzimy. Dodajemy pokrojony ser feta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do środka pieczarek nakładamy farsz. Zapiekamy pieczarki ok 20 minut w 180 stopniach. Następnie wierzch posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy chwilę. Smacznego!
Zapiekane pieczarki z szynką i fetą
Cebulę, szynkę, nóżki z pieczarek drobno siekamy.
Zapiekane pieczarki z szynką i fetą
Do farszu dodajemy fetę i doprawiamy do smaku.
Zapiekane pieczarki z szynką i fetą
Pieczarki faszerujemy i apiekamy do miękkości.