Sposób przygotowania:
Smażone pieczarki faszerowane
Z pieczarek wykroić ogonki i drobno pokroić, przełożyć do miski. Cebulę i pierś z kurczaka również drobno pokroić. Dodać do pokrojonych pieczarek i wymieszać. Dodać jajko oraz bułke tartą, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Masą nadziać pieczarki. Następnie nadziane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor, na wolnym ogniu i na nieco głębszym oleju.
Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kuskus z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylia oraz mizeria.
Masą nadziać pieczarki. Następnie nadziane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor, na wolnym ogniu i na nieco głębszym oleju.
Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kuskus z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylia oraz mizeria.
zbysiowa