migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Smażone pieczarki faszerowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Świetny pomysł na obiadek. Pieczarki nadziane są farszem, panierowane w jajku oraz bułce tartej i usmażone jak kotlety.

Smażone pieczarki faszerowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażone pieczarki faszerowane

faszerowane pieczarki

dodatkowo

  • olej do smażenia
  • 1-2 jajka
  • bułka do panierowania

Sposób przygotowania:

Smażone pieczarki faszerowane
Z pieczarek wykroić ogonki i drobno pokroić, przełożyć do miski. Cebulę i pierś z kurczaka również drobno pokroić. Dodać do pokrojonych pieczarek i wymieszać. Dodać jajko oraz bułke tartą, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Masą nadziać pieczarki. Następnie nadziane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor, na wolnym ogniu i na nieco głębszym oleju.

Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kuskus z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylia oraz mizeria. 
Smażone pieczarki faszerowane
Z pieczarek wykroić ogonki i drobno pokroić, przełożyć do miski.
Smażone pieczarki faszerowane
Cebulę i pierś z kurczaka również drobno pokroić.
Smażone pieczarki faszerowane
Przygotowaną masą nadziać wszystkie pieczarki
Smażone pieczarki faszerowane
Następnie nadziane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej.