katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Pieczarki takie są bardzo smaczne. Cebulę można pokroić tak by można ją nadziać na patyczki i grillować razem z pieczarkami.

Pieczarki z grilla

Składniki:

Pieczarki z grilla

 

  • pieczarki 20 szt
  • olej ok 1/3 szkl
  • cebula 2 szt
  • majeranek
  • sól czosnkowa

Sposób przygotowania:

Pieczarki z grilla
Pieczarki oczyszczamy jeśli trzeba obieramy i przycinamy troszkę nóżki.

Oprószamy solą czosnkową, skrapiamy olejem i oprószamy majerankiem. Cebulę kroimy w plastry i kładziemy między pieczarki.

Odstawić na ok 30 -60min (lepiej na dłużej ).

Pieczarki nadziewamy na patyczki do szaszłyków, układamy na tacce albo na ruszcie.

Grillować obracając szaszłyki pieczarkowe kilka razy.