Makun

Makun

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Pieczarki z serem ricotta i szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne,vege idealne na przystawkę jak również dodatek do dania głównego. Łatwe do wykonania. Ucieszą podniebienie wszystkich gości.

Pieczarki z serem ricotta i szpinakiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarki z serem ricotta i szpinakiem

 

  • Pieczarki 20 szt duże, szpinak liście(opakowanie), ser ricotta 250g , czosnek,czili suszone, oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Pieczarki z serem ricotta i szpinakiem
Pieczarki umyć, wydrążyć z blaszek. Szpinak obrać, posiekać dodać ser ricotta, 2 ząbki czosnku lub oliwę czosnkową i suszoną papryczkę chili. Wszystko wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki.

Nadziać pieczarki farszem i zapiec ok 25 min w temperaturze 220°C Podawać z pomidorkami również zapieczonymi Po upieczeniu posypać parmezanem

Można zamiast piekarnika użyć grila.

Pyszne
Pieczarki z serem ricotta i szpinakiem.