Sposób przygotowania:
Pieczarkowa na ostro
Skrzydelka z kurczaka oplukac pod biezaca woda. Wlozyc do garnka. Pieczarki obrac, oplukac delikatnie, dodac do skrzydelek z kurczaka, zalac woda. Gotowac na niewielkim ogniu. Papryke chili oplukac, pokroic w kostke, marchewke zetrzec na jarzynowej tarce. Cebule obrac, pokroic w polpasterki. Razem z marchewka i papryka podsmazyc ja na niewielkiej ilosci oliwy z oliwek. Lekko podsmazone warzywa dodac do garnka z zupa. Dodac szczypte ostrej papryki mielonej. Gdy zupa sie gotuje obrac ziemniaki, pokroic je w kostke, dolozyc do zupy. Gotowac wszystko do miekkosci. Po ugotowaniu zdjac zupe z ognia, podprawic smietana lub jogurtem, posypac natka pietruszki. podawac z grzankami z bulki, lub swieza bagietka. Pychotka!!!
iwona3004