Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Pieczarkowe kapelusze na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybki i smaczny dodatek do dań czy jako przekąska.

Pieczarkowe kapelusze na maśle Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarkowe kapelusze na maśle

 

  • Pieczarki ( ilość wg uznania, należy pamiętać, ze trochę się skurczą)
  • masło- 2-3 łyżki
  • sól

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe kapelusze na maśle
Kapelusze obieramy. Na patelni na małym ogniu rozpuszczamy masło. Kładziemy kapelusze i powoli smażymy, należy pamiętać iż masło lubi się dosyć szybko palić. Kiedy pieczarki już się zarumienią solimy je. Można podawać je jako dodatek do obiadu lub jako przystawka na imprezie. U mnie w domu jada się je też z chlebem maczanym w maśle z tych pieczarek :).
Pieczarkowe kapelusze na maśle
Kładziemy kapelusze i powoli smażymy, należy pamiętać iż masło lubi się dosyć szybko palić.