WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pieczarkowe smarowidło na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajeczno - pieczarkowa pasta do kanapek. Nie blendowana jednak, a ze sporymi kawałeczkami pieczarek i jajek.

Pieczarkowe smarowidło na kanapki

Składniki:

Pieczarkowe smarowidło na kanapki

 

  • 5 jajek
  • 500 g pieczarek
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe smarowidło na kanapki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Ścieramy na grubej tarce, lub kroimy w bardzo drobną kostkę.

Oczyszczone dokładnie pieczarki kroimy w kostkę.

Rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do odparowania płynu.

Po wystudzeniu pieczarki mieszamy z jajkami, dodajemy posiekany szczypiorek, majonez i musztardę. Mieszamy i doprawiamy w razie potrzeb.