Sposób przygotowania:
Cukinia Eli faszerowana kaszą jaglaną i poremprzygotowanie farszu
Szynkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu cd
Por opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie farszu cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso, przyprawę do mięs i obsmażyć. Do mięsa dodać por, czosnek, razem jeszcze chwilę smażyć i ostudzić.
przygotowanie farszu cd
Cukinie opłukać przekroić wzdłuż na połówki i wydrążyć. Miąższ pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu cd
Paprykę opłukać, osuszyć, usunąć nasiona i miąższ pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu cd
Kaszę jaglaną gotować 15 minut w osolonym wrzątku, wyjąć i ostudzić. Do kaszy dodać mięso z porem i czosnkiem, paprykę, miąższ cukinii, doprawić solą i pieprzem.
przygotowanie farszu cd
Wszystkie składniki farszu wymieszać.
przygotowanie cukinii
Blachę do zapiekania posmarować olejem i ułożyć na niej wydrążone cukinie.
przygotowanie cukinii cd
Wydrążone cukinie wypełnić farszem. Na blachę wlać trochę wody i zapiekać przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Smacznego!
gusia1000