Sposób przygotowania:
Mielone z kalarepkąETAP 1
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Gotową przekładamy do garnka. Dodajemy do niej startą na tarce o grubych oczkach marchew. Całość przysmażamy na niewielkiej ilości oleju.
ETAP 2
Do przysmażonych warzyw dodajemy mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wstępnie przyprawy do smaku. Mięso przysmażamy około 5 minut.
ETAP 3
Tak przygotowaną wieprzowinę podlewamy przecierem pomidorowym
ETAP 4
Całość razem gotujemy, aż mięso będzie gotowe. W miarę jak płynu będzie ubywało, uzupełniamy jego stan bulionem. Na około 5 minut przed końcem gotowania do dania dodajemy pokrojoną w kostkę kalarepkę.
ETAP 5
Gdy kalarepka zmięknie dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Całość doprawiamy ostatecznie do smaku. Gotowe.
gusia1000