Sposób przygotowania:
Gołąbki Eli z młodej kapustyprzygotowanie mięsa
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470147.jpg)
Udka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie mięsa cd
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470148.jpg)
Do mięsa dodać przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany, 6 łyżek oleju, wymieszać i włożyć do lodówki na godzinę.
przygotowanie mięsa cd
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470150.jpg)
Mięso wyjąć z lodówki i obsmażyć na gorącej patelni.
przygotowanie pieczarek
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470152.jpg)
Pieczarki oczyścić i pokroić w pół plasterki.
przygotowanie pieczarek cd
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470155.jpg)
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju, dodać pieczarki i cebulę.
przygotowanie pieczarek cd
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470156.jpg)
Pieczarki z cebulą doprawić do smaku solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie farszu cd
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470158.jpg)
Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Do ryżu dodać połowę usmażonych pieczarek.
przygotowanie farszu cd
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470162.jpg)
Z główki kapusty wyciąć głąb. Kapustę włożyć do osolonego wrzątku z odrobiną oleju i zdejmować kolejno liście. Środek kapusty poszatkować i dodać do farszu.
przygotowanie gołąbków
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470164.jpg)
Sparzone liście rozłożyć .
przygotowanie gołąbków cd
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470166.jpg)
Na liściach rozłożyć ryż z pieczarkami.
przygotowanie gołąbków cd
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470167.jpg)
Na ryżu położyć po kawałku mięsa.
przygotowanie gołąbków cd
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470169.jpg)
Ciasno zwinąć gołąbki i ułożyć w naczyniu do zapiekania .
przygotowanie gołąbków cd
![Gołąbki Eli z młodej kapusty Gołąbki Eli z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-eli-z-mlodej-kapusty-470170.jpg)
Do gołąbków dodać pozostałe pieczarki, oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i podlać wodą. Zapiekać gołąbki przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Po upieczeniu wyjąć gołąbki. Powstały sos zlać do rondla, zaprawić mąką wymieszaną z wodą i zagotować. Gołąbki podawać z sosem. Smacznego!
gusia1000