Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pieczeń nowozelandzka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis na jagnięcinę jeśli lubisz

Pieczeń nowozelandzka

Składniki:

Pieczeń nowozelandzka

 

  • 2,2 kg łopatki jagnięcej bez kości zrolowanej i owiniętej nicią
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 szklanki sosu miodowo-musztardowego (kolejny przepis)
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczeń nowozelandzka
podgrzać piekarnik do 180 stopni natrzeć mięso olejem posypać solą i pieprzem piec przez 1 1/2 godziny w ciągu ostatnich 15 minut polewać sosem co 5 minut i jeszcze raz tuż przed podaniem pozostały sos podać razem z mięsem