Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska z niespodzianką
Bułki namoczyć w wodzie,cebulę pokroić w kosteczkę,papryki pokroić na ćwiartki i zdjąć skórki(za pomocą obieraka do warzyw),ser feta przekroić wzdłuż na pół.Sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu,mieszając aby się nie przypalił.Namoczone bułki odcisnąć,dodać do mięsa mielonego razem z jajkiem,cebulą,natką pietruszki i musztardą,wszystko dokładnie wymieszać,przyprawić solą i pieprzem.Masę mięsna podzielić na 3 części,jedną rozsmarować na natłuszczonej oliwą blasze i uformować podłużny bochenek,ułożyć na nim żółtą paprykę i ser feta,przykryć drugą porcją mięsa,na niej ułożyć czerwoną paprykę i przykryć pozostałym mięsem,uformować ponownie bochenek,posypać sezamem i piec ok.40min w 180"C.Pory pokroić w paski i obgotować przez 3min.,odcedzić,wymieszać z pomidorkami,wymieszać z oliwą,przyprawić solą i pieprzem i dodać do mięsa na 10min.przed końcem pieczenia.
misia53
Jojo
kasik12
Pozdrawiam Natalko;)
msewka
góralka
eli_555