Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska z jajkiem
Kajzerkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. W misce wymieszać mięso, cebulkę, wbić jajko, odciśniętą bułkę, chrzan. Doprawić majerankiem, czosnkiem niedźwiedzim, papryką wędzoną, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić.
Jednorazową foremkę (ok.22-25 cm) lub małą keksówkę posmarować np. masłem i oprószyć bułką tartą. W formie wyłożyć ok. 1/3 mięsa, następnie pośrodku ułożyć jajka - jedno obok drugiego i przykryć resztą mięsa. Docisnąć.
Wierzch posmarować musztardą.
Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok.60 minut.
Jednorazową foremkę (ok.22-25 cm) lub małą keksówkę posmarować np. masłem i oprószyć bułką tartą. W formie wyłożyć ok. 1/3 mięsa, następnie pośrodku ułożyć jajka - jedno obok drugiego i przykryć resztą mięsa. Docisnąć.
Wierzch posmarować musztardą.
Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok.60 minut.