sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Pieczeń rzymska ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny dodatek do pieczywa. Pieczeń rzymską wzbogaciłam zielonymi szparagami, które nadały jej dodatkowych walorów smakowych i odżywczych.

Pieczeń rzymska ze szparagami

Składniki:

Pieczeń rzymska ze szparagami

Składniki

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska ze szparagami
1. Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie, dobrze odciskamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.

2. Składniki dodajemy do mięsa, razem z jajkami. Wyrabiamy na gładka masę. Całość doprawiamy przyprawą, solą i pieprzem.

3. Dno foremki smarujemy odrobiną oleju i wysypujemy płatkami owsianymi.

4. Układamy masę mięsna warstwami a między nimi, na przemian szparagi.

5. Pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach.