Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska ze szparagami
1. Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie, dobrze odciskamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
2. Składniki dodajemy do mięsa, razem z jajkami. Wyrabiamy na gładka masę. Całość doprawiamy przyprawą, solą i pieprzem.
3. Dno foremki smarujemy odrobiną oleju i wysypujemy płatkami owsianymi.
4. Układamy masę mięsna warstwami a między nimi, na przemian szparagi.
5. Pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach.
2. Składniki dodajemy do mięsa, razem z jajkami. Wyrabiamy na gładka masę. Całość doprawiamy przyprawą, solą i pieprzem.
3. Dno foremki smarujemy odrobiną oleju i wysypujemy płatkami owsianymi.
4. Układamy masę mięsna warstwami a między nimi, na przemian szparagi.
5. Pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach.