Sposób przygotowania:
Pieczeń z dodatkiem pieczarek
Mięska myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mielimy maszynką. Pieczarki obieramy, kroimy na małe kawałki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Obrane cebule kroimy na drobną kostkę, Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek rumienimy i chłodzimy.
Bułkę moczymy w mleku. Jak będzie miękka to wyciskamy. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski. Dodajemy jajka i przyprawy.
Wyrabiamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Przygotowaną pieczeń dajemy do blaszki wysmarowanej tłuszczem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 220 stopni ok. 1 godziny.
Obrane cebule kroimy na drobną kostkę, Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek rumienimy i chłodzimy.
Bułkę moczymy w mleku. Jak będzie miękka to wyciskamy. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski. Dodajemy jajka i przyprawy.
Wyrabiamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Przygotowaną pieczeń dajemy do blaszki wysmarowanej tłuszczem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 220 stopni ok. 1 godziny.