elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pieczeń z dzika w sosie żurawinowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczeń z dzika w sosie żurawinowym

Pieczeń z dzika w sosie żurawinowym

Składniki:

Pieczeń z dzika w sosie żurawinowym

 

  • 1,5-2 kg mięsa z dzika,
  • 3 łyżki mąki,
  • 1 cebula
  • 30dag żurawin,
  • 2 gożdziki,
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Pieczeń z dzika w sosie żurawinowym
Mięso pokroić na kotlety i udusić w małej ilości wody.Cebulę drobno pokroić,podsmażyć,dodać mąkę,dolać wody(bulionu).Do tego sosu dodać żurawiny,gożdziki i sól.Gotować przez chwilę,a następnie polać nim mięso

Tagi:

mięso