Sposób przygotowania:
Pieczeń z indyka z suszoną żurawiną
Mięso z indyka zmielić. Do zmielonego mięsa dodać suszoną żurawinę, bułkę tartą i przyprawy. Masę dokładnie wyrobić. Keksówkę 30x10 natłuścić masłem.
Mięsną masę przełożyć do keksówki dokładnie ubijając. Żurawinę na wierchu pieczeni wcisnąć do środka bo podczas pieczenia za bardzo się wysuszy, wierzch ładnie wyrównać.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C, piec ok 60 minut aż wierzch ładnie się przyrumieni, funkcja góra-dół.
Po upieczeniu dobrze wystudzić i można kroić na kanapki.
Mięsną masę przełożyć do keksówki dokładnie ubijając. Żurawinę na wierchu pieczeni wcisnąć do środka bo podczas pieczenia za bardzo się wysuszy, wierzch ładnie wyrównać.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C, piec ok 60 minut aż wierzch ładnie się przyrumieni, funkcja góra-dół.
Po upieczeniu dobrze wystudzić i można kroić na kanapki.