BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Kalafior zapiekany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam pyszny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior kusi swoim smakiem. Po upieczeniu jest kruchy, miękki i bardzo smaczny.

Kalafior zapiekany Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kalafior zapiekany

 

Sposób przygotowania:

Kalafior zapiekany
Kalafior oczyścić z liści dobrze wypłukać, rozdrobnić na różyczki, odciąć ogonki, które kroimy w plastry i podsmażymy na gorącym oleju z obraną i pokrojoną cebulą.

Następnie dodajemy różyczki kalafiora i podsmażymy dalej dodając jeszcze jedną obraną, pokrojoną cebule.

Podsmażone przekładamy do żaroodpornego naczynia.

Jajka, śmietanę, ząbki czosnku, paczka parmezanu, sól, papryka oraz pieprz, dobrze wszystko razem wymieszać i zalać kalafior.

Pieczemy w piekarniku do 45 min, w 160 stopniach.
Kalafior zapiekany
Pyszny ,kuszący kalafior podana na stół.szybko znikł ze stołu.