Sposób przygotowania:
Pieczeń z kurczaka z żurawiną
Fileta z kurczaka myję. Dzielę na mniejsze kawałki. Wkładam do malaksera albo maszynki do mięsa.
Mielę na gładko. Do miski przekładam mięso, solę i pieprze do smaku. Dodaję jajka, bułkę tartą, majeranek, czosnek granulowany. Mieszam całość.
Foremkę smaruję olejem i posypuję bułka tartą. Przekładam pół farszu. Posypuję suszoną żurawiną a następnie dodaję resztę mięsa. Wyrównuje. Piekę ok 44 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu pozostawiam do całkowitego wystygnięcia. Wkładam do lodówki na min kilka godzin. Smacznego.
Mielę na gładko. Do miski przekładam mięso, solę i pieprze do smaku. Dodaję jajka, bułkę tartą, majeranek, czosnek granulowany. Mieszam całość.
Foremkę smaruję olejem i posypuję bułka tartą. Przekładam pół farszu. Posypuję suszoną żurawiną a następnie dodaję resztę mięsa. Wyrównuje. Piekę ok 44 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu pozostawiam do całkowitego wystygnięcia. Wkładam do lodówki na min kilka godzin. Smacznego.
Justi2401