VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Pieczeń z siekanym kurczakiem, pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krucha i szybka w przygotowaniu pieczeń z siekanymi kawałkami filetu z piersi kurczaka, pieczarkami i żółtym serem.

Pieczeń z siekanym kurczakiem, pieczarkami i serem

Składniki:

Pieczeń z siekanym kurczakiem, pieczarkami i serem

 

  • 1 filet z piersi kurczaka
  • Przyprawa do mięsa
  • 1 biała cebula
  • 6 pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżki świeżej natki pietruszki
  • 3 jajka
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń z siekanym kurczakiem, pieczarkami i serem
Filet z piersi kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Doprawiamy przyprawą do mięsa. Do kurczaka dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz żółty ser i natkę pietruszki.

Na końcu wbijamy jajka i doprawiamy sola i pieprzem. Całość dokładnie wyrabiamy.

Masę przekładamy do foremki o wymiarach 26x12 cm.

Pieczemy w 190*C przez 60 minut.

Foremkę możemy wyłożyć papierem do pieczenia aby później łatwiej było wyjąc mięso.