jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pieczeń z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli zostało z obiadu kilka kawałków pieczeni w sosie można przygotować szybkie danie.

Pieczeń z makaronem

Składniki:

Pieczeń z makaronem

 

  • kilka plastrów pieczeni z sosem
  • 300 g makaronu drobnego (muszelki, świderki)
  • 2-3 pomidory
  • pęczek świeżej bazylii
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • 100g żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z makaronem
Gotujemy makaron aldente. Pieczeń kroimy na zimno w kosteczkę. Pomidory obieramy ze skórki (po jej sparzeniu) i kroimy rónież w kosteczkę. Zagrzewamy sos, dodajemy do niego pomidory, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy pomidory w sosie. Dodajemy mięso i posiekane listki bazyli. Gdy sos z mięsem będą gorące łączymy go z makaronem. Podajemy danie od razu posypane startym w łezkę żółtym serem i udekorowane listkami bazylii.