Sposób przygotowania:
Pieczeń z marchewki i cukinii
Marchewkę i cukinię zcieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sól, pieprz i ulubione przyprawy (u mnie to czarnuszka, wędzona papryka).
Dodajemy mąkę z ciecierzycy i wszystko razem mieszamy.
Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do czasu aż pieczeń ładnie zrumieni się na wierzchu (ok 60-70 minut).
Wystudzić lub podawać na ciepło.
Dodajemy mąkę z ciecierzycy i wszystko razem mieszamy.
Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do czasu aż pieczeń ładnie zrumieni się na wierzchu (ok 60-70 minut).
Wystudzić lub podawać na ciepło.