Sposób przygotowania:
Pieczeń z korniszonem i marchewką
1. Mięso przekładamy do dużej miski. Cebulę drobno siekamy i szklimy na smalcu. Czosnek rozgniatamy i wraz z przestudzoną cebulką dodajemy do mięsa. Dorzucamy odciśniętą kajzerkę, bułkę tartą i mąkę, wbijamy jajka. Dodajemy musztardę i przyprawy. Dokładnie mieszamy ręką, aż składniki idealnie się połączą. 2. Foremkę keksową smarujemy smalcem i wysypujemy bułką tartą, wykładamy 1/3 masy mięsnej. Na mięsie układamy w dwóch rzędach na przemian marchewki i korniszony. Przykrywamy mięsem i ponownie układamy warzywa. Całość przykrywamy resztą mięsa. Wierzch smarujemy olejem i posypujemy kminkiem. 3. Pieczeń wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy, aż wierzch się pięknie zrumieni (1 h - 1 h 20 min). Pieczeń możemy również podawać na ciepło do obiadu.