Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska z papryką, marchewką i porem
Czosnek, cebulę i pora drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Wystudzić. Mięso przyprawić. Paprykę pokroić w drobną kostkę, marchew zetrzeć na tarce.
Dodać do mięsa wraz z podsmażoną cebulką, porem i czosnkiem. Wymieszać . Dodać jajko i bułkę tartą. Wyrobić masę ręką. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki.
Piec w piekarniku w 180*C przez ok godzinę. Podawać na ciepło lub np. na zimno do chleba :)
Dodać do mięsa wraz z podsmażoną cebulką, porem i czosnkiem. Wymieszać . Dodać jajko i bułkę tartą. Wyrobić masę ręką. Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki.
Piec w piekarniku w 180*C przez ok godzinę. Podawać na ciepło lub np. na zimno do chleba :)